Muziek voor vitaliteit tegen eenzaamheid met elkaar en beweging... ingang tot herinnering ... uitnodiging tot gesprek

Wat is leuker? Een cadeautje geven, of een cadeautje ontvangen?

Leerlingen van groep 5/6 van OBS Voorhoute en bewoners van Hof Cruninghe in Kruiningen kwamen er niet uit, het was allebei even leuk, en zelfs een beetje spannend!

De cadeautjes waren niet ingepakt in papier, maar in muziek: Geef Muziek Cadeau.

Bij Geef Muziek Cadeau komen twee docenten van Muziekschool Zeeland vijf keer in klas en zorgcentrum, de eerste keer komt iedereen samen om kennis te maken, elkaar vragen te stellen, gesprekjes te hebben. De keren daartussen oefenen de groepen afzonderlijk van elkaar. De laatste keer is een feestelijke bijeenkomst waarin de muzikale cadeautjes aan elkaar gegeven worden. Ook is er dan een gezamenlijk deel waarin leeftijd bijna als vanzelf wegvalt en oud en jong samen zingen en muziek maken.

Dat de liedjes van Toen en Nu verschillen is duidelijk: met grote ogen werd door de jeugd geluisterd naar het uit volle borst gezongen “In het groene dal” een type sfeerlied wat tegenwoordig niet zo vaak meer gehoord wordt. Andersom kwam in vroeger tijden het Beatboxen niet voor, de beatbox presentatie van vier vrienden zorgde dan ook voor een lach en groot applaus.

En klassieke muziek alleen voor ouderen? Welnee! De op piano en viool gespeelde Urendans van Ponchielli werd door jong en oud, in opperste concentratie, aangevuld met klappen, met tikken van bellenstokken, en dat op precies de juiste momenten.

Ook Joost Klein heeft zowel jong als oud weten te bereiken, zo bleek: het woord “Europapa” werd niet alleen door de jeugd gezongen!

Het was weer een geweldig leuke editie van Geef Muziek Cadeau, een superfijne samenwerking tussen de leerkrachten en leerlingen van OBS Voorhoute, de medewerkers, bezoekers en bewoners van Zorggroep Ter Weel, docenten van Muziekschool Zeeland.

#RadioGeluk op zijn best!