Muziek voor vitaliteit tegen eenzaamheid met elkaar en beweging... ingang tot herinnering ... uitnodiging tot gesprek

Een muzikaal bezoek aan bewoners van Radio Geluk partner Eilandzorg in Zierikzee. Arjan Kik en Hans Hest traden dit keer op in een van de huiskamers van De Wieken. De ‘Jukebox van het Leven’ is een kleinschalige live uitvoering, waarin het repertoire in samenspraak met de bewoners wordt samengesteld. De ene keer valt de keuze op operettemuziek, de andere keer gaat de voorkeur uit naar Hollandse volksmuziek, Abba, jazz, of Franse chansons. Dit keer was de wens ‘licht klassieke muziek’ waardoor de keuze op piano en viool viel. Arjan en Hans stelden een prachtig programma samen, de dames en heren luisterden aandachtig, hadden een opmerking of vraag, deelden een herinnering, kortom, een heerlijke muzikale bijeenkomst.

‘Licht klassiek’ dus deze keer; een volgende keer zouden we zomaar eens onze slagwerker en trompettist kunnen inschakelen! De ‘Jukebox van het Leven’ is immers altijd maatwerk.

Bewoners én musici genieten enorm van deze intieme, persoonlijke optredens. Een lach en een traan, een gesprek, stille genieters of expressieve meezingers, alles kan voorkomen. Wij vinden het elke keer weer indrukwekkend mee te maken hoe diep de muziek kan raken, hoeveel reacties het losmaakt.

Luister hier naar de podcast die Radio Geluk eerder over dit onderwerp maakte.